Liikennetiedote

Julkaistu

Arvoisa vasaramäkeläinen,

Vasaramäen omakotiyhdistys on pitkään ollut huolestunut ajonopeuksista Vasaramäessä, etenkin niillä kaduilla joilla on läpiajoliikennettä. Yhdistys on jo aiemmin esittänyt Turun kaupungille, että alueen kaduista tehtäisiin kokonaisuudessaan pihakatuja, jolloin kevyt liikenne olisi ensisijaista, ja nopeusrajoitus olisi 20 km/t.

Autot, mopot ja moottoripyörät ovat välttämättömiä kulkuvälineitä myös Vasaramäessä, mutta ne eivät saa aiheuttaa vaaratilanteita jalankulkijoille, pyöräilijöille, potkulautailijoille jne. Meidän tulee näyttää esimerkkiä siitä, että otamme asian vakavasti ja haluamme tehdä alueesta turvallisen kaikille.

On kysymys pienten koululaisten, iäkkäiden ihmisten sekä kenen tahansa alueen asukkaan turvallisuudesta.

Autoilla ja mopoilla ajetaan usein risteyksistä hiljentämättä läpi, jolloin myös esimerkiksi mopoilijalla on hengenlähtö lähellä. Onnettomuuden jo satuttua on myöhäistä katua.

Tiedämme että alueella on jo ollut keskustelua esimerkiksi kaahareiden autojen rekisterinumeroiden keräämisestä, kuvaamisesta ja toimittamisesta viranomaisille. Toivomme ettei kenenkään tarvitse lähteä tällaiseen toimintaan. Toivottavasti saamme tämän asian ratkaistua ajamalla niin kuin koska tahansa eteemme voisi hypätä pihalta lapsi pallon perässä.

Jokainen voi toiminnallaan vaikuttaa turvallisuuteen!

  • Alenna nopeuttasi risteyksissä!
  • Älä aja jalkakäytävällä!
  • Pysäköi ajoneuvosi asfaltin tai reunakiven reunaan, muutoin kyseessä on maastopysäköinti
  • Alueella on 30km/h oleva nopeusrajoitus, joka ei tarkoita sitä, että ei saisi ajaa hitaammin!